Dramatic: în loc să scadă, decalajele de salarii dintre Bucureşti şi restul ţării s-au adâncit în ultimul deceniu

27 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Un angajat din nord-estul ţării a câştigat cu 40% mai puţin decât unul din Bucureşti - Ilfov în 2016. În 2008, diferenţa era de 36%.

Salariul mediu net din trei regiuni - Nord-Est, Sud-Est şi Oltenia - este cu 40% mai scăzut decât salariul mediu net din regiunea Bucureşti- Ilfov, unde în 2016 nivelul salarial a ajuns la 2.856 de lei net pe lună, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Com­parativ cu  2008, decalajele sa­la­riale din patru regiuni ale ţării şi Ca­pi­tală s-au adâncit, în ciuda faptului că ponderea cifrei de afaceri a com­pa­niilor înregistrate în Bucureşti a scăzut în aceeaşi perioadă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2017

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, salarii
, castigare
, scadere
, angajare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide