Profesii

Economia a câştigat 200.000 de joburi în ultimul an

Economia a câştigat 200.000 de joburi în ultimul an

Autor: Adelina Mihai

09.08.2016, 00:07 2383

România a avut cu circa 200.000 de salariaţi în plus în primele trei luni ale acestui an în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, astfel că efectivul total de angajaţi a ajuns la 5,4 milioane de persoane, arată datele publicate de Ministerul Muncii.

„România a continuat să crească constant aria de ser­vicii pe T1, invers proporţional faţă de producţie. Solici­tările de noi candidaţi au venit cu preponderenţă din zona IT&C şi BPO, recent însă au reînceput şi în zona de retail“, a explicat Iulia­na Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.

Deşi numărul de sala­riaţi a fost în creştere în pri­mele trei luni faţă de perioada similară a anului trecut, com­parativ cu T1 din 2014 numărul de salariaţi este mai scă­zut. Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2014 se înre­gistrau 5,6 milioane de salariaţi, în aceeaşi perioadă din acest an numărul de salariaţi a fost de 5,4 milioane de persoane.

În ceea ce priveşte evoluţia numărului de angajaţi în a doua parte a anului, specialiştii susţin că va continua să crească cererea de angajaţi în zona de servicii, dar volumul nu poate fi atât de „impresionant“ ca număr de oameni faţă de producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO