Profesii

Economia mondială se zguduie: Pieţele bursiere reacţionează la decizia preşedintelui Trump de a impune noi tarife la metale

Economia mondială se zguduie: Pieţele bursiere...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

02.03.2018, 16:20 421

În Japonia indicele Topix s-a prăbuşit sub dubla presiune a anunţului lui Trump şi a declaraţiei guvernatorului Băncii Japoniei Haruhiko Kuroda privind o posibilă renunţare la programul de stimulare a economiei. Yenul a urcat la maximul a doi ani iar acţiunile din Hong Kong până în Australia au scăzut.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri, că "războaiele comerciale sunt bune şi uşor de câştigat". "Atunci când o ţară (SUA) pierde miliarde de dolari din comerţ în relaţiile cu aproape toate ţările cu care are afaceri, războaiele comerciale sunt bune şi uşor de câştigat. Spre exemplu, când pierdem 100 de miliarde de dolari cu o anumită ţară, iar ei prosperă, prin întreruperea relaţiilor comerciale câştigăm mult. Este uşor!", a transmis Donald Trump vineri prin Twitter.

Analiştii spun că economia mondială intră într-o perioadă de turbulenţe.

Petrolul a scăzut, pe fondul îngrijorărilor legate de o creştere a producţiei de petrol american, metalele industriale au preţuri mai mici, aurul a crescut, iar indicele MSCI All-Country World a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO