Profesii

eJobs: 6 din 10 angajaţi intenţionează să-şi schimbe cariera în următorii trei ani

eJobs: 6 din 10 angajaţi intenţionează să-şi schimbe...

Autor: Cristina Bellu

26.09.2017, 12:07 420

Gradul de satisfacţie profesională este corelat în mare măsură cu planurile de viitor ale angajaţilor, astfel că 61% dintre români spun că iau în calcul schimbarea carierei în următorii trei ani, potrivit unui studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Cei mai decişi în acest sens sunt tinerii până în 35 de ani (68%), principalul motiv invocat pentru această schimbare fiind lipsa de motivaţie în cariera actuală (44%), o treime (36%) consideră că nu are suficiente oportunităţi, iar câte un sfert dintre respondenţi cred că este dificil să avanseze în cariera actuală (26%) sau nu le place ceea ce fac în prezent (24%).

„Schimbarea carierei nu e totuşi o decizie tratată cu lejeritate, angajaţii conştientizând că un astfel de pas nu se face uşor şi fără riscuri asociate. Astfel, mulţi se tem sau amână să facă un pas în acest sens dintr-o serie de motive, precum lipsa siguranţei financiare în perioada de start în noua carieră, lipsa de timp pentru pregătirea profesională sau căutarea unui nou job, precum şi incertitudinea cu privire la perspectivele de viitor.”, explică Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.

Dintre cei care au în plan să-şi schimbe cariera, aproape jumătate (45%) vor să facă acest pas în cel mult şase luni, 25% au ca obiectiv următoarele 6-12 luni, iar alţi 26% consideră că vor reuşi să-şi schimbe cariera în următorii 1-3 ani.

„Teama de schimbare este un alt obstacol important pentru aceştia şi, surprinzător, este caracteristică mai cu seamă celor până în 35 de ani, în timp ce lipsa de încredere în alegerea viitoarei cariere este cel mai mult menţionată de tinerii până în 25 de ani”, mai spune Bogdan Badea.

Salariul este cel mai important criteriu în alegerea viitoarei carierei (51%), urmat de siguranţa locului de muncă (39%), pasiunea pentru domeniu (37%) sau oportunităţile de dezvoltare profesională (32%).

Studiul eJobs a fost realizat în perioada august-septembrie 2017, pe un eşantion de 1.794 de respondenţi, dintre care 63% sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participanţii la studiu sunt femei, 38% bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (83%) este 26-55 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO