EJobs: Deficitul de forţă de muncă creşte pretenţiile angajaţilor. Un candidat cere şi 1.000 de euro pentru o poziţie de entry-level

25 iul 2017 Autor: Mihaela Pascari

Bogdan Badea, Head of Sales în cadrul eJobs Group: Migraţia externă a trei milioane şi jumătate de români şi tendinţa de plecare a angajaţilor cu experienţă şi pregătire în spaţiul comunitar, pentru care piaţa muncii locală nu oferă soluţii de înlocuire, sunt cauze majore în ceea ce priveşte deficitul de personal

Într-o piaţă în care cererea de forţă de muncă este mai mare decât oferta, cresc şi pretenţiile salariale ale angajaţilor. Unul dintre domeniile în care cererea este cu mult peste ofertă este IT-ul, unde un candidat de nivel entry-level cere salarii cuprinse între 800 şi 1.000 de euro net pe lună, peste competenţele pe care le deţine, spun reprezentanţii platformei de recrutare online eJobs.

„Într-un domeniu în care salariile au crescut cu 40% în decurs de un an, iar cererea este de peste 4.000 de poziţii în orice moment, îţi permiţi să ai pretenţii. Odată cu pre­tenţiile salariale creşte şi optimismul faţă de perspectivele profesionale şi de angajare“, a spus Bogdan Badea, Head of Sales în cadrul eJobs Group. Potrivit unui studiu realizat de eJobs, trei din cinci angajaţi consideră că îşi pot găsi un job mai bun în mai puţin de trei luni.

În opinia reprezentantului platformei de recrutare, deficitul de forţă de muncă se va adânci în următoarea pe­rioadă, având în vedere că în primele şase luni ale acestui an companiile au scos la bătaie peste 200.000 de joburi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2017

 
Cuvinte cheie:
EJobs
, crestere
, angajati
, forta de munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide