Profesii

eJobs: În perioada verii numărul joburilor scoase în piaţă va fi în scădere

Bogdan Badea, directorul de vânzări în cadrul eJobs

Bogdan Badea, directorul de vânzări în cadrul eJobs

Autor: Mihaela Pascari

20.04.2017, 00:05 626

Numărul joburilor scoase la bătaie în perioada verii este mai mic faţă de prima parte a anului, astfel că cei care sunt în căutarea unui loc de muncă au cele mai mari şanse de angajare în următoarele două luni, a spus Bogdan Badea, directorul de vânzări în cadrul eJobs, platforma online de recrutare.

„În perioada imediat următoare companiile vor scoate noi poziţii în piaţă sau vor încerca să ocupe poziţiile care nu au reuşit să atragă candidaţi în prima parte a anului. În luna iunie numărul de joburi scoase la dispoziţia candidaţilor va scădea ca urmare a perioadei de vară şi a concediilor, urmând să crească din nou începând cu luna septembrie“, a afirmat Bogdan Badea.

În primele trei luni ale acestui an, pe eJobs au fost publicate aproape 40.000 de anunţuri de angajare. Dintre acestea, primii 50 de angajatori din piaţa locală au postat în total aproape 5.600 de poziţii deschise în industrii precum retail, business proces outsourcing (BPO), auto, sectorul farmaceutic, dar şi cel bancar sau telecomunicaţii.

„Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creştere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO şi auto, însă vedem un interes accentuat şi în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este industria bancară“, a precizat Bogdan Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO