Profesii

Electrica are un nou Consiliu de Administraţie şi va distribui dividende pe 2017 în valoare de 0,7237 lei pe acţiune

Electrica are un nou Consiliu de Administraţie şi va...

Autor: Dan Straut, Mediafax

27.04.2018, 15:53 284

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Electrica SA întrunită vineri, a ales un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, şi a stabilit un dividend pe anul 2017 de 0,7237 lei/acţiune, se arată într-un comunicat al companiei.

„Acţionarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber. Durata mandatului membrilor aleşi este de 4 ani”, se arată în comunicat.

„Confirmarea, prin acest vot, a unui număr de cinci dintre administratorii în funcţie este o garanţie a continuităţii de viziune a proiectelor de transformare şi eficientizare iniţiate în cadrul Grupului Electrica”, precizează compania.

De asemenea, „la propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, 245.370.004 lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,7237 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie 2018”, se mai arată în comunicat.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a mai aprobat şi situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO