Profesii

Endava: Avem specialişti la 45 de ani care nu au avut probleme cu adaptarea la tehnologie

Dana Pop: Acum există o cerere mai mare pentru seniori, pentru că şi complexitatea proiectelor pe care le avem s-a mărit.

Dana Pop: Acum există o cerere mai mare pentru seniori, pentru că şi complexitatea proiectelor pe care le avem s-a mărit.

Autor: Corina Mirea

15.06.2015, 00:06 735
Angajaţii care au peste 40 de ani şi care lucrează în industria de IT se adaptează la noile tehnologii şi la cultura companiei la fel de bine ca tinerii care abia ies de pe băncile facultăţilor. În plus, seniorii sunt printre cei mai căutaţi în prezent, ceea ce arată că România trece către livrarea unor servicii mai complexe pentru clienţii din afara graniţelor.
 
„Nu ne cramponăm în vârstă, ne uităm la abilităţile oamenilor, avem colegi care au între 30 şi 45 de ani şi chiar nu pot spune că am văzut o adaptare diferită a lor la cultura companiei şi la tehnologiile pe care le folosim. Suntem în căutarea seniorilor, a oamenilor cu experienţă care să fie implicaţi în proiecte tot mai complexe, cum ar fi serviciile de consultanţă, de rezolvare a problemelor clienţilor care ţin de reţelistică sau pentru poziţiile de management de proiect“, spune Dana Pop, head of talent management and recruitment pentru divizia de managed services (suport) în cadrul furnizorului britanic de servicii IT Endava. Ea a preluat acest rol în urmă cu aproape un an, gestionând divizia de managed services atât pentru România, cât şi pentru Moldova, Macedonia şi Marea Britanie, care însumează circa 300 de angajaţi. Cea mai mare parte a lor se regăsesc în Cluj (aproximativ jumătate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO