Profesii

Eşti pregătit să începi o afacere? Antreprenorii din Cluj primesc finanţare câte 40.000 de euro pentru înfiinţarea a 90 de afaceri noi

Eşti pregătit să începi o afacere? Antreprenorii din...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

06.02.2018, 15:55 308

Managerul de proiect Dorin Luca a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că proiectul îşi propune crearea a minimum 180 de noi locuri de muncă.

„Am lansat proiectul <<DACIA - Dezvoltarea Aptitudinilor, Competenţelor şi IniţiativeiAntreprenoriale>> care are ca obiectiv dezvoltarea competenţelor antreprenoriale a 750 persoane care doresc să dezvolte o activitate independentă, precum şi alocarea a câte 40.000 de euro pentru începerea a 90 de afaceri noi în Regiunea de Dezvoltare de Nord – Vest. Afacerile nu trebuie să fie în domeniile agricol şi în transporturi, prin proiect urmând să fie create minimum 180 de noi locuri de muncă. Persoanele eligibile vor fi şomeri, studenţi, angajaţi sau pensionari, care să aibă domiciliul stabil într-unul dintre cele cele şase judeţe ale regiunii”, a spus Luca.

Potrivit acestuia, cele 90 de firme noi vor trebui să fie active şase luni în perioada de derulare a proiectului şi încă un an după finalizarea acestuia.

Proiectul DACIA este finanţat prin Fondul Social European (FSE) având o valoare de aproape 5 milioane de euro şi o durată de implementare de 3 ani, până în decembrie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO