Profesii

Esti student in economie – ce poti invata de la o scoala de vara?

06.06.2010, 23:16 134

Scolile de vara au inceput in ultimii ani sa aiba priza si lastudentii romani de la facultatile cu profil economic, avand invedere ca sunt o experienta inedita, care le ofera acestora, pelanga sansa de a participa la o serie de dezbateri cu specialistidin mediul academic si cel de afaceri, si oportunitatea de ainteractiona cu studenti straini.

"Pentru mine scoala de vara reprezinta cea mai apropiata idee deposibilitatea de a studia in afara. Ai sansa de a intalni siprofesori din afara, cu un alt mod de predare, dar si studentistraini, care au un stil mai analitic de a invata si de a intelegenotiunile. Spre exemplu, mi s-a parut interesant ca in timp ce totiromanii faceau notite la cursuri, strainii pur si simplu ascultausi schitau intrebari", spune Roxana, studenta in anul 3 laFacultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academieide Studii Economice din Bucuresti, care a participat deja la douaeditii ale Bucharest Summer University. "Din punct de vederepersonal, te dezvolti, inveti sa socializezi. Scolile de vara nuimplica numai cursuri, ci si distractie si interactiune", afirmaRoxana.

Aplicantii pentru scolile de vara pot beneficia de burseintegrale sau partiale. Taxa integrala de participare la BucharestSummer University 2010, spre exemplu, se ridica la 450 de euro siacopera cazarea, masa, o excursie de un week-end, dar simaterialele necesare la cursuri si dezbateri.

Academia de Studii Economice din Bucuresti va inaugura pe 8august scoala de vara Bucharest Summer University 2010, editia deanul acesta abordand tema "Risc si securitate in lumea globala". Oalta scoala de vara internationala, Business Summer School, se vadesfasura in perioada 15-28 august la Sibiu.

Studentii romani pot alege sa participe si la scoli de vara dinstrainatate, cum este cea organizata de Universitatea de Stat dinSankt Petersburg, unde taxa de participare este insa ceva mairidicata - 1.190 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO