Profesii

Eurostat: Peste o treime din gospodăriile din România au copii în întreţinere

Eurostat: Peste o treime din gospodăriile din România...

Autor: Roana Rotaru

01.06.2018, 11:28 290

Din cele aproape 7,5 milioane de gospodării din România, peste 2,6 milioane de gospodării au copii în întreţinere, ceea ce reprezintă 35% din numărul total de gopsodării, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2017.

Anul trecut, în UE existau 220 de milioane de gospodării, din care  aproape o treime aveau în întreţinere copii.

În rândul statelor membre UE, Irlanda a înregistrat cel mai mare procent de gospodării cu copii (40%), faţă de Cipru şi Polonia (ambele 37%), Slovacia (36%), Portugalia şi România (ambele 35%).

La polul opus, proporţia gospodăriilor cu copii a înregistrat un nivel scăzut în Germania şi Finlanda (ambele 22%), urmate de Bulgaria (25%), Austria (26%) şi Suedia (27%), potrivit Eurostat.

La nivelul UE, aproape jumătate din numărul total al gospodăriilor cu copii (47% sau 31 de milioane de gospodării) aveau doar un copil, în timp ce 40% (26 de milioane) aveau doi copii şi 13% (8,5 milioane) trei copii sau mai mult.

Cea mai mare pondere a gospodăriilor cu trei sau mai mulţi copii a fost înregistrată în Irlanda (26%), urmată de Belgia şi Finlanda (19%), Franţa (18%) şi Regatul Unit (17%), potrivit sursei citate.

La polul opus, mai puţin de 10% din gospodăriile cu copii au avut cel puţin trei copii în Bulgaria (5%), Portugalia (6%), Spania şi Italia (ambele 8%).

La nivelul UE, 15% din gospodăriile cu copii erau formate din părinţi singuri cu copii. În România doar 7% dintre familii sunt monoparentare, potrivit datelor Eurostat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO