Profesii

Eurostat: Un sfert din populaţia ocupată a României lucrează în agricultură

Eurostat: Un sfert din populaţia ocupată a României...

Autor: Roana Rotaru

28.06.2018, 00:05 1120

Peste 2 milioane de români erau ocupaţi în agricultură în 2017, ceea ce reprezintă aproape un sfert (23,7%) din totalul populaţiei ocupate, faţă de 4,5% media la nivelul statelor membre ale UE, potrivit datelor Eurostat. România a fost „campioană“  în UE la ponderea popu­laţiei ocupate în agricultură şi în anii precedenţi, deşi numărul persoa­ne­lor ocupate în agricultură a scăzut cu 26% în ultimii zece ani, adică în pe­rioa­da 2008-2013, potrivit datelor Eurostat.

„Aceasta cifră (2 milioane de români ocupaţi în agricultură - n.red.) include salariaţii din ferme, zilierii sau cei care lucrează la negru, micii gos­podari şi fermierii care au depus cerere de subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Inter­venţie pentru Agricultură. Nu­mărul persoanelor ocupate în agricultură scade de la an la an pentru că produsele agricole sunt tot mai ieftine, iar afacerile sunt tot mai greu de susţinut“, a spus crescătorul de ovine Rusu Nan Dănilă din judeţul Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO