Profesii

Exemplele ZF. Români care au plecat să lucreze în străinătate, iar acum sunt antreprenori în ţara lor

Exemplele ZF. Români care au plecat să lucreze în...

Autor: Corina Mirea

02.05.2015, 09:01 398

România ar putea avea o creştere eco­nomică de 5% pe an dacă măcar 10.000 de români care s-au dus să lucreze în străi­nă­tate sau care şi-au deschis acolo un business ar veni în ţară şi ar pune pe picioare câte o firmă. Aceasta ar fi una dintre concluziile principale la care reprezentanţi ai orga­nizaţiei Romanian Business Leaders (RBL) au ajuns în cadrul evenimentului de lansare a proiectului de repatriere a românilor Re>patriot.

Mariana Linn a lucrat timp de un deceniu ca business controller pentru Siemens în Germania şi Elveţia, iar la începutul anilor 2000 s-a întors în România pentru a pune bazele unei afaceri cu produse lactate. Carpalat, compania pe care o conduce în prezent în Sibiu, are o reţea de aproape zece magazine de proximitate în acelaşi judeţ şi aproximativ 50 de angajaţi. Pe lângă farbica de lactate care produce sub brandul Mândra, antreprenoarea deţine şi un laborator de cofetărie.

Nicuţa Enache a lucrat timp de 12 ani în Italia în domeniul restaurantelor, în Roma, la „doi paşi“ de Vatican. În luna martie a anului trecut ea a decis să revină în ţară şi să pregătească deschiderea propriului restaurant. A investit peste 30.000 de euro în Osteria Ciao Niki, de pe strada Mihai Eminescu din Capitală, care şi-a deschis uşile la începutul lunii decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO