Profesii

Expert: Salariile vor creşte anual cu 15% la 15 ani după ce România egalează Slovacia la testele PISA

Expert: Salariile vor creşte anual cu 15% la 15 ani...

Autor: Departamentul Economic

14.03.2017, 15:34 819

Profesorul Eric A. Hanushek (Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford), care lucrează cu OECD la PISA, program de evaluare a cunoştinţelor elevilor, a explicat în cadrul Romanian Business Leaders Summit ce poate face România pentru a îmbunătăţi performanţele la teste şi ce efecte vor exista în economie. “Calitatea nu poate fi reglementată şi încurajată, în mod obiectiv, altfel decât pe baza performanţelor elevilor şi a evaluărilor profesorilor”, a explicat Hanushek, care a indicat şi trei căi de creştere a calităţii profesorilor: evaluarea lor, eliminarea celor care fac mai mult rău pentru că sunt în interiorul sistemului de educaţie decât în afara lui şi recompensarea performanţelor profesorilor.

Elevii de 15 ani din România au printre cele mai slabe performanţe la matematică şi ştiinţe, comparativ cu tinerii de aceeaşi vârstă din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor din 2015 la testele Programului Internaţional de Evaluare a Elevilor (PISA), realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care asigură o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO