Profesii

Fondul de investiţii Cylatrea Investments a devenit oficial proprietarul companiei de HR Smartree

Fondul de investiţii Cylatrea Investments a devenit...

Autor: Corina Mirea

07.03.2016, 00:06 528

Smartree, unul dintre cei mai importanţi zece jucători de pe piaţa serviciilor de resurse umane, a intrat la începutul lunii februarie în portofoliul companiei de investiţii înregistrată în Cipru Cylatrea Investments, potrivit da­telor apărute în Monitorul Oficial.

ZF a scris despre această mutare de pe piaţa serviciilor de HR la începutul anului, când reprezentanţii Enterprise Inves­tors, proprietarul de atunci al Smartree, spuneau că „suntem în discuţii cu Cylatrea Investments cu privire la vânzarea Smartree“. Ei nu au precizat însă la cât se ridică valoarea tranzacţiei.

În prima fază, aceleaşi date din Monitorul Oficial arată că Cylatrea Investments a preluat aproape 97% din acţiunile Smartree România, în timp ce 3% au revenit unei persoane fizice (Dragoş Roşca). Ulterior, ca urmare a unei majorări de capital din partea companiei de investiţii înregistrată în Cipru, Cylatrea a ajuns să deţină 99,9% din com­pania cu activităţi în domeniul resurselor umane, iar 0,1% din acţiuni i-au rămas persoanei fizice. La momentul în care ZF a scris despre tranzacţia prin care Smartree trece în portofoliul Cylatrea, a menţionat şi faptul că şi un alt actor este interesat de achiziţia companiei de HR, respectiv Dragoş Roşca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO