Profesii

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, audiat la DNA

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu,...

Autor: Andreea Traicu

09.12.2016, 13:10 147

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul manager al Spitalului Malaxa a răspuns la citaţia procurorilor, prezentându-se la audieri.

Primarul Capitalei l-a demis pe Florin Secureanu de la conducerea Spitalului Malaxa, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la cheltuieli ilegale pe care acesta le-ar fi făcut. DNA a deschis o anchetă, procurorii ridicând documente de la unitatea medicală săptămâna trecută.

Tolo.ro a publicat înregistrări audio în care ar apărea managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, în timp ce îşi jigneşte subordonaţii dar şi declaraţii ale unor angajaţi a căror identitate nu a fost făcută publică, aceştia precizând că din spital ar fi ieşit bani ilegal, pe baza unor facturi fabricate în unitatea medicală.

La data de 30 noiembrie Ordinul de Malta a anunţat că fostul manager al Spitalului Malaxa nu este membru al instituţiei şi că se ia în calcul acţionarea acestuia în instanţă. Precizările au fost făcute după ce în declaraţia de interese a lui Adrian Securean se menţionează că este membru al Fundaţiei Marelui Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan De Jerusalim - Cavalerii de Malta. Potrivit declaratiei de avere, acesta are trei imobile în sectorul 2 din Bucureşti, un teren în Ilfov, o parte dintr-un teren de 2.500 mp din judeţul Dâmboviţa, patryu terenuri în satul Conteşti din judeţul Mureş şi părţi din două imobile, unul în Târgu Ocna şi celălalt în Târgovişte. De asemenea, medicul are bijuterii în valoare de 6.000 euro şi tablouri însumând 5.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO