Profesii

Fostul secretar de stat Manuel Costescu demisionează de la Transelectrica pentru un mandat de deputat în diaspora

Manuel Costescu are o experienţă profesională de peste 17 ani în audit şi risk management

Manuel Costescu are o experienţă profesională de peste 17 ani în audit şi risk management

Autor: Liviu Popescu

15.12.2016, 00:04 283
Fostul secretar de stat Manuel Costescu a demisionat din consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica (TEL) din care făcea parte din august 2016, în condiţiile în care a câştigat mandatul de deputat USR pentru diaspora.
 
Costescu era din februarie 2016 secretar de stat la Ministerul Economiei, respon­sabil pentru comerţ exterior şi investiţii străine. Recent el a câştigat mandatul de deputat pentru diaspora din partea Uniunii Salvaţi România (USR). Formaţiunea politică a obţinut 9% la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, dar a câştigat în diaspora cu circa 28%.
 
Poziţia de membru în consiliul companiei de stat este remunerată cu 32.700 de lei anual (2.725 de lei lunar), potrivit declaraţiei de avere a actualilor membri din consiliul Transelectrica.
 
Manuel Costescu are o experienţă profesională de peste 17 ani în audit şi risk management, banking, companii de consultanţă - McKinsey, The Brattle Group.
 
Are un MBA obţinut în anul 2005 la Institutul de Tehnologie - MIT Sloan School of Management Cambridge. A obţinut diploma de licenţă în economie la Brandeis University în anul 1999, iar în anul 2005 a absolvit un Master în Economie la Harvard University - Kennedy School of Government, Cambridge - MPA Dezvoltare internaţională.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO