Profesii

Gameloft angajează încă 150 de oameni

Autor: Adrian Seceleanu

23.04.2011, 17:02 295

Compania franceză Gameloft, unul dintre cei mai mari producătorimondiali de jocuri pentru console şi telefoane mobile, a ajuns laaproape 500 de angajaţi în România şi are încă circa 150 de posturilibere la sediile din Bucureşti şi Cluj.

"Joburile disponibile sunt pe partea de dezvoltare de jocuri,dar şi de testare. Atât în studioul din Bucureşti, cât şi în celdin Cluj profilurile căutate sunt aceleaşi: programatori,designeri, graficieni (2D şi 3D), dar şi testeri de jocuri", adeclarat pentru ZF Andreea Nicolescu, specialist în comunicare.

"Echipa din Bucureşti are în jur de 400 de angajaţi, iar cea dinCluj 90". Centrul din Cluj, deschis în august 2010, va ajunge încâteva săptămâni la 100 de oameni. Românii lucrează în acest momentla 5 jocuri pentru telefoanele mobile Apple iPhone şi la un jocpentru o consolă mobilă de jocuri, care vor fi vândute la nivelinternaţional.

Gameloft este prezentă pe piaţa din România din 1999. Companiamai are studiouri de producţie în SUA, Canada, Franţa, China,Japonia, Italia şi Bulgaria. În 2010, Gameloft a avut venituriglobale de 141 mil. euro, în creştere cu 16%. Compania are peste4.000 de dezvoltatori la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO