Profesii

Generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai

Generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele...
17.12.2017, 15:55 29365

Generalul Gelaledin Nezir , omul care a stat în spatele funerariilor Regelui Miahi, este actualul şef de cabinet al lui Mihai Viorel Fifor, ministru al Apărării. 

"O plecăciune sau un salut ostăşesc pentru generalul Gelaledin Nezir care a coordonat toate ceremoniile de ieri şi toate instituţiile implicate de la Casa Regală, pana la Armată, Jandarmerie, SMURD. Domnia sa s-a ocupat şi de funerariile Reginei Ana şi, din ce ştiu, a fost solicitat expres de Casa Regală pentru cunoştiinţele sale de protocol. E din Constanţa, a făcut liceul militar la Sibiu şi multă multă şcoală după aceea, are o carieră impresionantă, deşi este foarte tânăr (52 de ani)", scrie Cristina Bazavan pe un site de socializare.

Generalul Gelaledin Nezir a ocupat funcţii importante în Ministerul Afacerilor Interne,  la MapN sau în Ministerul Justiţiei. El este primul general turc al României.

Gelaledin Nezir a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius – Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne. 

Gelaledin Nezir a fost decorat de mai multe ori în cariera sa: Ordinul Naţional “Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO