Profesii

Gergely Kezdy, SAP: Cea mai mare ameninţare pentru IMM-uri este finanţarea

Gergely Kezdy, SAP: Cea mai mare ameninţare pentru...

Autor: Simona Tatu

19.04.2018, 17:19 257

Unul dintre cele mai mari obstacole pentru IMM-urile din România este obţinerea finanţării, este de părere Gergely Kezdy, Channel Head, SAP Business One, Central and Eastern Europe, prezent în cadrul conferinţei ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare. 

”IMM-urile se confruntă cu aceleaşi probleme, chiar dacă vor căpăta un caracter regional vor fi mereu mai apropiate de planul local. Cea mai mare ameninţare este finantarea şi consider că este foarte importantă maniera în care programul de finanţare e realizat de Guvern”, a spus Gergely Kezdy.

Ce a mai declarat el:

Acum toată lumea vorbeşte de digitalizare şi de industria 4.0. Un IMM lucrează cu furnizori şi alte IMM-uri, iar toate acestea sunt urmarea digitalizării. Economia a început să se schimbe de ceva timp şi acest lucru s-a întamplat ca urmare a interconectivităţii. Atunci când vorbim de transformarea digitală fiecare are propriile idei, fie în dezvoltarea pe plan regional sau în alte ţări, trebuie să vă transformaţi afacerea şi să vă optimizaţi modelul de operare.

Lupta se duce între furnizorii tradiţionali şi noii intraţi pe piaţă, care vor să se asigure că clientul este conectat la serviciu respectiv. Este o mare diferenţă între IMM-urile fondate acum ceva ani, unde propritarii au 35-40 de ani, şi IMM-urile mai vechi. Pentru soluţionare unor probleme nu e nevoie neapărat de informare, ci de motivarea oamenilor care lucrează pentru tine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO