Profesii

Germanii de la Continental au numit-o pe Franziska Jung la conducerea fabricii ContiTech din Arad

Franziska Jung

Franziska Jung

Autor: Cristina Bellu

16.01.2018, 13:14 561

Franziska Jung este noul director general al producătorului de materiale plastice şi produse de cauciuc ContiTech Nădab (jud.Arad), parte a concernului german Continental, aceasta înlocuindu-l pe Christian Krafft, care a preluat poziţia de product industrialisation manager în Rayong, Thailanda.

„ContiTech Nădab a crescut destul de mult în ultimii ani, au fost dezvoltate mai multe linii de producţie şi achiziţionată o a doua clădire. De-a lungul anilor, compania a investit peste 10 milioane de euro în această locaţie unde avem în prezent 860 de angajaţi. Prima mea impresie despre ContiTech Nadab îmi dă încredere cu privire la planurile de viitor. (…)“, a spus Franziska Jung, care a venit în România de la fabrica Hannoversch Münden, din Germania, unde a ocupat funcţia de director de operaţiuni din 2015 până în prezent.

Noul director general al fabricii a ocupat, de-a lungul anilor, poziţii diferite în cadrul ContiTech MGW, în Germania.

ContiTech Nădab realizează furtunuri curbate, drepte şi convolute pentru inducţia aerului. Fabrica produce aproximativ 13 milioane de produse în fiecare an pentru maşini de pasageri, autovehicule hybrid şi vehicule comerciale.

Grupul Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 44 de miliarde de euro şi are în prezent peste 233.000 de angajaţi în 56 de ţări.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. unde deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

Compania avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO