GFR deschide porţile pentru femei mecanic de locomotivă cu salarii care ajung la 3.500 lei

15 feb 2017 Autor: Mihaela Pascari

GFR, principalul grup feroviar privat din Romania vrea să deschidă porţile pentru femei mecanic de locomotivă, o poziţie care este rezervată de obicei bărbaţilor.

Venitul salarial al unui angajat pe o poziţie de mecanic de locomotivă este în medie între 2.200 şi 2.500 de lei net pe lună, la care se adaugă tichete de masă, dar şi alte prime conform contractului colectiv. 

În acest domeniu, unde lucrează mai mulţi bărbaţi decat femei, salariul poate creşte la 3.000 sau 3.500 de lei net pe lună, în funcţie de orele suplimentare sau alte sporuri. 

"Profesia este de nişă şi există o concurenţă intensă în a atrage resursa umană calificată pe piaţa forţei de muncă. Locul de muncă este stabil. În acest moment meseria este predominant ocupată de bărbaţi", spune Octavian Ionescu, directorul de resurse umane al Grup Feroviar Roman (GFR). 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2017

 
Cuvinte cheie:
mecanic
, femei
, locomotiva
, deschidere
, porti
, salarii
, feroviar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide