Profesii

Gonteanu, ManpowerGroup: Cel mai mare deficit pe piaţa muncii se înregistrează în zona de vest

Gonteanu, ManpowerGroup:  Cel mai mare deficit pe piaţa...

Autor: Mediafax

26.06.2016, 11:45 400

"Există două lucruri care pun presiune pe piaţa forţei de muncă: vorbim în primul rând de un deficit al talentelor, un deficit care a ajuns să fie şi cantitativ, iar apoi vorbim de presiunea salariilor.O parte din acest deficit cantitativ este legat de perspectivele economice. Centrul ţării, conform studiului nostru privind perspectivele angajării de forţă de muncă, a avut previziuni pozitive de angajare foarte multe trimestre consecutiv. De la trimestru la trimestru, din ce în ce mai mulţi angajatori vor să facă angajări şi, ca atare, creşte concurenţa. Există o presiune asupra salariilor care este legată şi de presiunea pe care o resimt companiile asupra costurilor. Multe companii care au venit în România au venit datorită avantajului competitiv care derivă din costul cu forţa de muncă, iar acum, pe măsură ce timpul trece, ecartul acesta se micşorează", spune Corina Gonteanu.

Ea a mai precizat că, în acest moment, cel mai mare deficit pe piaţa muncii este în zona de vest, unde probleme sunt în toate sectoarele, dar cu precădere în zona producţiei, fie că vorbim de industria auto sau de alte sectoare de producţie.

"Zona de nord-vest este următoarea zonă care se va confrunta cu un deficit. Semnale sunt deja, pentru că începe să se extindă arealul de recrutare. Angajatorii încep să caute oameni aflaţi la 60 - 80 de kilometri distanţă, încep să deschidă rute de transport pentru ei, program flexibil de lucru", a mai spus Corina Gonteanu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO