Profesii

Google este o maşinărie de făcut bani: Veniturile companiei au explodat cu 73% în primul trimestru

Google este o maşinărie de făcut bani: Veniturile...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.04.2018, 19:21 377

Părintele Google, Alphabet a anunţat că veniturile nete ale companiei au crescut în primul trimestru pe fondul vânzărilor puternice de reclame digitale şi a ajustărilor contabile, relatează CBSNews.

Veniturile nete ale Google au explodat cu 73%, la 9,4 miliarde de dolari, sau 13,33 de dolari per acţiune. Câştigurile ajustate pentru veniturile curente, inclusiv cele rezultate din modificarea contabilă au fost de 9,93 de dolari per acţiune.

Rezultatele au bătut aşteptările analiştilor de pe Wall Street, întrucât media estimată de 13 analişti din cadrul companiei de conultanţă Zack Investment Research estima un câştig de 9,21 de dolari per acţiune.

Liderul de căutare pe internet a înregistrat venituri de 31,15 miliarde de dolari în această perioadă. După scăderea comisioanelor  de publicitate, veniturile companiei au fost de 24,86 miliarde de dolari, detronând astfel aşteptările analiştilor, deoarece 11 analişti de la Zack Investment Research au preconizat venituri de 24,2 miliarde de dolari.

„Avem o listă de oportunităţi care ne aşteaptă, iar creşterea puternică a veniturilor ne-a permis să investim în ele cu încredere”, a spus Ruth Porat, CFO al Alphabet şi Google.

Cu toate acestea, veniturile din primul trimestru ale Alphabet s-au majorat, chiar şi în contextul reglementărilor privind confidenţialitatea din SUA şi din Europa.

Aversiunea faţă de scandalul în care este implicată reţeaua de socializare Facebook şi compania de analiză Cambridge Analytica ar putea conduce la reglementări care să împiedice cheltuielile cu publicitatea politică pe proprietăţile Google, inlcusiv pe YouTube.

Comisia Federală Electorală din SUA a început să revizuiască regulile privind anunţurile care susţin în mod direct candidaţii federali, deşi acest lucru nu a împiedicat Rusia să se amestece în cursa prezidenţială din SUA din 2016.

În Europa, lansarea din 25 mai a Regulamentului General Privind Protecţia Datelor Personale obligă Google, Facebook şi alte reţele de socializare din SUA să adopte măsuri care să facă consumatorii mai conştienţi de datele pe care le transmit prin intermediul serviciilor online.

Dacă toţi utilizatorii ar fi mai conştienţi de procesarea datelor personale, veniturile nete ale Google ar avea de suferit.

Dar aceste reglementări nu au părut să îi descurajeze pe  investitorii de la Alphabet care au tranzacţionat acţiuni în schimbul pieţei de valori mobiliare, după anunţarea câştigurilor din primul trimestru.

Acţiunile au fost tranzacţionate ultima oară cu 0,3% mai mult faţă de ultima dată, sau 3,32 de dolari, preţul acestora ajungând până la 1,077.13 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO