Profesii

Google nu mai este cel mai bun loc de muncă din lume: Gigantul lui Jeff Bezos conduce topul preferinţelor. Care sunt suprizele din top 10

Google nu mai este cel mai bun loc de muncă din lume:...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2018, 14:13 237

Conform statisticilor LinkedIn, Amazon a întrecut gigantul Alphabet-Google în topul celor mai bune locuri de muncă din lume, potrivit Quartz.

În fiecare an, reţeaua de social media cu profil profesional analizează „miliarde de acţiuni” derulate de cei peste 500 de milioane de membri ai LinkedIn şi adună trei tipuri de date: aplicaţiile pentru joburi, engagement-ul (n.r: interesul pe care îl arată utilizatorii, în special angajaţii, faţă de brand-ul unei companii), şi „retenţia” talentelor în companii.

În cadrul analizei sunt luate în calcul doar firmele cu peste 500 de angajaţi şi exclude compania LinkedIn şi compania-mamă a reţelelei de socializare – Microsoft.

Pe locul 1 se situează compania Amazon, urmată de gigantul Alphabet. Top 3 este completat de Facebook.

Următoarele clasate sunt: Salesforce, Tesla, Apple, Comcast NBCUniversal, The Walt Disney Company, Oracle şi Netflix.

Pentru clasamentul pe 2018, LinkedIn a descoperit că Amazon, a doua cel mai mare angajator al sectorului privat din Statele Unite, cu 566.000 de angajaţi, s-a aflat pe locul 1. Nu este neapărat o surpriză pentru cei care au urmărit compania îndeaproape. Jeff Bezos este deseori apreciat în mediul de business pentru abordarea de management şi pentru dezvoltarea unei culturi organizaţionale. În acelaşi timp, este cunoscut faptul că pentru un angajat de top, Jeff Bezos este dispus să plătească salarii pe măsură, potrivit publicaţiei Quartz.

„Noi încă păstrăm mentalitatea unui start-up”, a declarat pentru LinkedIn Jeff Wilke, considerat „CEO” al segmentului de consum la nivel global pentru compania Amazon, care supraveghează 90% din forţa de muncă. Această mentalitate ar putea explica strategia de expansiune a companiei înspre construcţia de drone şi roboţi industriali.

Din 2017 până în prezent, inventatorii Amazon au patentat peste 2.300 de invenţii. În plus, compania s-a extins înspre Hollywood, prin producţia de show-uri difuzate prin intermediul serviciului de streaming Amazon Prime. Potrivit celui mai recend anunţ din partea companiei conduse de  cel mai bogat om din lume, Amazon se va alia cu JPMorgan şi cu Warren Buffett pentru a domina industria serviciilor de sănătate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO