Profesii

Grigoriada Stroe, Ubisoft: Am început să recrutăm de la cursurile de programare organizate în universităţi

Grigoriada Stroe, HR Director România & Ucraina, Ubisoft

Grigoriada Stroe, HR Director România & Ucraina, Ubisoft

Autor: Cristina Bellu

29.03.2016, 14:21 626

Tinerii pe care îi găsim pe piaţă sunt ambiţioşi şi pasionaţi în ceea ce fac. În Ubisoft varsta medie a angajaţilor este de 30 de ani. Angajaţii vor flexibilitate, vor să aibă timp liber, vor să vină la locul de muncă din plăcere. Se mută dintr-un job în altul, merg dintr-o ţară în alta şi vor să avanseze rapid. La noi, în maximum doi ani se trece la nivelul următor, a spus  Grigoriada Stroe, HR Director România & Ucraina, Ubisoft, în cadrul ZF HR Conference 2016.

În piaţă au apărut foarte multe companii de outsourcing. În industria noastră, dintr-o piaţă în care initial lucram în colaborare cu alte companii, acum mergem pe proiecte de ownership, nu mai mergem în zona de outsourcing.

Avem o piaţă europeană cu mii şi mii de job-uri în IT. Avem universităţi tehnice foarte bune, dar menţionez că focusul ar trebui să se mute mai mult şi pe zona de management.

Este greu să găsim oameni buni pe proiecte de ownership. În acest sens, universităţile ar trebui să ajute mai mult în aceasă direcţie.

România a devenit atractivă şi pentru străini. Dacă este să comparăm Ubisoft de acum cinci ani cu situaţia actuală, constatăm că avem mult mai mulţi oameni care vin din străinătate să lucreze aici.

Compania are o creştere anuală constantă de aproximativ 10-15%. Avem deschise peste 100 de poziţii în momentul de faţă pentru posturi de programatori, designer, artişti, animatori, php developer.

Pentru recrutare am început să participăm la cursurile de programare organizate în universităţi.

Pentru evaluarea angajaţilor nu facem clasificări, ci avem un sistem care îi ajută pe angajaţi să se dezvolte. Îi ajutăm să treacă de la mentalitatea de outsourcing, la mentlitatea de ce înseamnă să fie un lider bun şi le oferim un long term commitment.

Angajaţii stau în companie pentru că au un sistem integrat care îi ajută să crească

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO