Profesii

Grupul LaDorna a dat afară peste 400 de oameni după ce a fost preluat de Lactalis

Producătorii din industria laptelui duc adevărate bătălii la raft pentru a-şi poziţiona cât mai eficient mărcile

Producătorii din industria laptelui duc adevărate bătălii la raft pentru a-şi poziţiona cât mai eficient mărcile

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.07.2014, 00:08 3531

Dorna Lactate şi Dorna SA, cele mai mari două companii din grupul LaDorna - cumpărat în 2008 de francezii de la Lactalis de la omul de afaceri Jean Valvis, au avut anul trecut împreună 640 de angajaţi, cu peste 400 de salariaţi mai puţin decât în 2008, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Acestea sunt însă singurele informaţii publice despre activitatea francezilor în România, care de la intrarea pe piaţă au fost extrem de săraci în comunicarea cu presa.

În ultimul an, francezii au închis mai multe fabrici şi centre de colectare a laptelui din România, dar au şi înlocuit brandul de telemea LaDorna cu President.

Afacerile cumulate ale celor două companii au ajuns anul trecut la 254 de milioane de lei (57,6 mil. euro), în scădere cu 9% în euro şi plus 10% în lei comparativ cu anul 2008.

După ce în 2012 francezii de la Lactalis au reuşit să readucă pe plus Dorna Lactate, cea mai mare companie din grupul LaDorna, anul trecut producătorul a înregistrat o pierdere netă de 15 milioane de lei (circa 3,3 mil. euro).  Închiderile de fabrici ale LaDorna au început încă din 2011 când francezii au pus lacătul pe unitatea în care se producea brânza Cottage din comuna suceveană Dorna Arini. Atunci ei au mutat echipamentele în Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO