Profesii

Harta celor mai săraci angajaţi: În ce oraş din România să nu lucrezi în 2011

Harta celor mai săraci angajaţi: În ce oraş din România să nu lucrezi în 2011

Autor: Adelina Mihai

05.12.2010, 12:45 147

Angajaţii din judeţele Vrancea, Maramureş şi Vaslui sunt cei maisăraci salariaţi din România, cu salarii nete cuprinse între 923 şi925 de lei, potrivit unei analize ZF pe baza datelor de laInstitutul Naţional de Statistică din luna septembrie.

Firmele din zona Moldovei sunt angajatorii care au tăiat cel maimult din cheltuielile cu angajaţii în 2010, în condiţiile în careîn judeţe precum Vaslui sau Bacău numărul de şomeri a crescutmasiv, iar scăderile salariale au depăşit în unele cazuri 11%. Oexplicaţie pentru statisticile privind reducerile salariale mediidin oraşele Moldovei ar putea fi şi faptul că ponderea bugetariloreste mai mare decât cea a angajaţilor din firme private. În Iaşi,de exemplu, există peste 27.000 de funcţionari publici la opopulaţie de 826.000 de locuitori, acesta fiind şi judeţul cu ceimai mulţi birocraţi după Capitală.

Bucureştiul a rămas în topul celor mai bune oraşe în care sălucrezi şi în 2010, însă firmele din Sibiu sau din Braşov sunt celecare au făcut cele mai mari creşteri salariale în cel de-al doileaan de criză. Citiţi mâine în Ziarul Financiar cu cât au scăzutsalariile în fiecare judeţ din România în 2010 şi care sunt oraşeleîn care lucrează cel mai bine plătiţi salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO