Iaşiul este noua atracţie pentru specialiştii în IT

9 feb 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Iaşiul a ajuns pe primul loc anul trecut ca suprafaţă totală închiriată pentru birouri, cu aproape 18.000 mp, fiind urmat de Timişoara, Craiova şi Cluj-Napoca, arată un studiu realizat de ESOP Consulting.

Amazon, Bitdefender, Cegeka şi Centric IT Solutions au închiriat anul trecut spaţii pentru extinderea activităţilor în Iaşi. Interesul crescut pentru centrul universitar din estul ţării a pus oraşul pe harta centrelor de IT şi software din România, prin­cipala explicaţie fiind numărul mare de studenţi din această regiune, din rândul cărora este recru­tată forţa de muncă pentru marile companii.

„Iaşiul a fost printre primele oraşe din ţară care au atras firme din IT, pentru că acolo găsesc forţă de muncă pregătită, apoi companiile s-au extins şi în alte localităţi“, explică Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting – Corfac International.

În ceea ce priveşte Capitala, aproximativ 71.000 de metri pătraţi au fost tranzacţionaţi aici anul trecut de com­paniile Genpact, Oracle, Carrefour, KPMG şi NNDKN, care au închiriat fiecare suprafeţe mai mari de 5.000 de metri pătraţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Iasi
, atractie
, specialisti
, IT
, cluj napoca
, forta de munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide