Profesii

Iată compania care nu are niciun şef, director sau manager. Cum funcţionează?

Iată compania care nu are niciun şef, director sau manager. Cum funcţionează?

Autor: Ioana Nita

30.06.2012, 12:33 4276

Valve, o companie americană producătoare de jocuri video cu sediul în Washington, notează pe site-ul său că încă de la fondare, în 1996, nu a avut şefi, manageri sau proiecte alocate. Însă cei 300 de angajaţi ai companiei recrutează personal pentru a lucra la proiecte pe care ei le consideră profitabile. Compania acordă o deosebită importanţă mobilităţii, încât birourile au roţi, permiţându-le astfel angajaţilor să se grupeze în echipe după cum vor pentru a lucra, scrie The Wall Street Journal.

În ultimii ani, companiile au renunţat la ierarhiile de conducere, eliminând nivelul de management intermediar care poate crea blocaje şi încetini productivitatea. Cei care au mers mai departe cu ideea şi au renunţat complet la şefi, spun că astfel angajaţii sunt mai motivaţi şi mai flexibili, chiar dacă anumite atribuţii, precum luarea deciziilor şi recrutarea personalului, pot necesita mai mult timp pentru a fi îndeplinite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO