Profesii

În ce ţări pleacă angajaţii din companii: SUA, Germania şi Canada sunt principalele destinaţii pentru cei care vor să se relocheze

În ce ţări pleacă angajaţii din companii: SUA,...

Autor: Florentina Niţu

28.07.2018, 09:00 1339

Statele Unite ale Americii rămân în topul preferinţelor angajaţilor pentru relocare, deşi interesul pentru ţări precum Japonia sau Emiratele Arabe Unite este în creştere, conform studiului Global Talent, cel mai mare studiu în ceea ce priveşte mobilitatea şi ocuparea unui loc de muncă, efectuat de BestJobs.

Studiul a fost realizat pe 366.000 candidaţi şi peste 6.000 angajatori din 197 ţări.

O altă ţară pentru care creşte interesul celor care vor să se relocheze este Germania, preferinţele pentru această ţară crescând o dată cu anunţul despre Brexit.

Totodată, printre motivele alegerii acestei ţări se află faptul că sectorul industrial este puternic dezvoltat, serviciile sociale sunt generoase şi politica de imigrare este corespunzătoare unei ţări care face parte din Uniunea Europeană (UE).

Tot în urma studiului s-a constatat că pe locul trei în topul preferinţelor de relocare este Canada, urmată de Australia şi Marea Britanie, aceasta din urmă coborând însă pe locul 5 după ce în 2014 se afla pe locul 2.

În ceea ce priveşte topul celor mai dorite oraşele, candidaţii au menţionat marile capitale din Europa şi Statele Unite, dar încep să se gândească şi la oraşe din alte regiuni. Cea mai dorită metropolă este Londra, urmată de New York, Berlin, Barcelona şi Amsterdam. Dar în continuarea topului, pe locul şase se află oraşul Dubai (Emiratele Arabe Unite), iar la pe ultimul loc în top zece se regăseşte oraşul Tokyo.

BestJobs în parteneriat cu The Boston Consulting Group şi The Network a efectuat studiul pe 366.000 candidaţi, dintre care 52% bărbaţi. Vârsta respondenţilor este de 20 şi 30 de ani, iar 38% dintre ei sunt absolvenţi de studii universitare, 29% absolvenţi de master şi 50% nu ocupă poziţii de management.

Scopul studiului a fost să afle care este în acest moment disponibilitatea de relocare a candidaţilor şi ce îşi doresc aceştia de la o companie şi de la un job.

Aproximativ 57% dintre candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a lucra în altă ţară decât cea de origine, dar comparativ cu un studiu realizat în 2014, dorinţa de relocare este cu 7% mai scăzută. De altfel, în rândul celor interesaţi de relocare 60% nu au familie şi copii, 61% sunt bărbaţi şi mi bine de jumătate au vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani.

Din pespectiva angajatorilor, 71% dintre cei 6.000 de companii recrutează doar din ţara în care îşi desfăşoară activitatea, 37% au între 1 şi 50 de angajaţi din alte ţări, iar 34% între 51 şi 500 de angajaţi.

Dacă în 2014 motivul principal pentru relocare era extinderea experienţei personale, acum principalele motive sunt noi oportunităţi de carieră şi un nivel de viaţă mai bun.

BestJobs este o platformă online, proiect al companiei Neogen, care a luat naştere în octombrie 2000. Grupul Neogen a luat naştere în octombrie 2000 şi în prezent este controlat de antreprenorul local Călin Fusu.

The Boston Consulting Group (BCG) este o multinaţională americană care se ocupă cu consultanţa în management. Compania a fost înfiinţată de Bruce D. Henderson, student la universitatea Vanderbilt şi absolvent al facultăţii de la Harvard Business School şi în prezent are 90 de birouri în 50 de ţări.

The Network, companie prezentă în 130 de ţări, lucrează cu 2.000 de companii la nivel global şi a fost înfiinţată în 2002 de către StepStone, o firmă de recrutarea online şi Totaljobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare din Marea Britanie, care atrage în fiecare lună aproximativ 6 milioane de solicitanţi de locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO