Profesii

Inovaţia care a transformat doi fraţi din Bucureşti în milionari. Compania lor a ajuns lider de piaţă

Inovaţia care a transformat doi fraţi din Bucureşti...

Autor: Ioana Matei

26.04.2015, 09:00 2881

Fraţii Mihai şi Cristian Logofătu au pus în 2007 bazele companiei Bittnet System, prima firmă de IT&C care a ajuns pe bursa de la Bucureşti la data de 15 aprilie 2015. SRL-ul înfiinţat de Mihai şi Cristian Logofătu în 2007 este acum o companie listată, cu o valoare de piaţă de 7,89 milioane de lei în prima zi de tranzacţionare, potrivit ZF. Acţionarii companiei de training şi integrare IT, care ieri s-a listat pe piaţa alternativă a bursei, AeRO, ţinteau o capitalizare iniţială de 6,61 milioane de lei, dar piaţa a evaluat firma la 7,8 milioane de lei după prima zi de tranzacţionare, o valoare cu 18% mai mare.

Anterior listării, fondatorii Bittnet Systems au prezentat parte din inovaţiile din cadrul companiei în catalogul “Cele mai inovatoare companii din România”, editat de revista Business Magazin în toamna anului 2014. Printre acestea se numără IT Training Fest, în cadrul căruia cursanţii au acces gratuit la ultimele informaţii şi tehnologii. Participarea la aceste sesiuni oferă posibilitatea de avansare în carieră, creşterea productivităţii angajaţilor, precum şi scăderea riscurilor pentru companiile din care aceştia fac parte.

Elementul de noutate al inovaţiei este acela că în cadrul evenimentului, creat în 2011, participanţii pot testa cele mai noi tehnologii, cu ajutorul echipamentelor şi laboratoarelor virtuale, în compania unor experţi din domeniu. Cu o agendă ce reuneşte branduri ca Cisco, Microsoft, VMware, Dell, Linux, Juniper, Veeam şi alţii, cu traineri certificaţi la nivel internaţional, evenimentul s-a bucurat de succes, atrăgând sute de participanţi.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO