Profesii

Iohannis este nervos pe PSD că s-a băgat în politica externă a României: O să o întreb (pe Viorica Dăncilă) şi cu ce ocazie s-a dus în Israel

Iohannis este nervos pe PSD că s-a băgat în politica...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

26.04.2018, 19:48 390

"Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie s-a dus în Israel, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să treacă pe la mine. Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii, eu răpsund de politica externă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Bacău.

Legat de relaţia BNR- Guvern şi încercarea sa de mediere, şeful satului a afirmat că: "Putem să constatăm o tendinţă accentuată în rândul PSD de a arunca vina pentru inflaţie în curtea BNR. Există o încercare la BNR de a explica măsurile pe care le-au luat. Şi dacă veni vorba de BNR, trebuie să înţeleagă toată lumea- PSD, Guvern sau preşeidntele Camerei - că cea mai importantă calitate a BNR este independenţa".

Klaus Iohannis a mai precizat că cele două instituţii trebuie să îşi armonizeze opiniile.

Preşedintele va avea o întâlnire, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri şeful statului a avut o întrevedere cu cei din conducerea BNR.

După întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Administraţia Prezidenţială a anunţat că acesta din urmă a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din afara sferei de acţiune a politicii monetare.

"În cadrul discuţiilor, a fost analizată situaţia macroeconomică existentă, context în care Preşedintele României a subliniat că este esenţială independenţa Băncii Naţionale a României în legătură cu deciziile de politică monetară, aceasta fiind o condiţie fundamentală pentru un stat membru al Uniunii Europene. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că Banca Naţională a României trebuie să urmărească, cu responsabilitate şi determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilităţii preţurilor, astfel încât veniturile românilor să nu aibă de suferit prin scăderea puterii de cumpărare. Guvernatorul BNR a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din componente aflate în afara sferei de acţiune a politicii monetare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO