Profesii

Jumătate dintre tineri consideră că pregătirea din universităţi este slabă şi nu-i ajută pe piaţa muncii

Jumătate dintre tineri consideră că pregătirea din...

Autor: Dana Ciriperu

17.04.2013, 11:13 433

Absolvenţii de facultate au aşteptări nerealiste privind salariile la primul loc de muncă după terminarea studiilor şi afirmă că nu primesc suficient sprijin pentru procesul de căutare a unui loc de muncă din partea universităţilor în care studiază, reiese dintr-un studiu realizat de companie Deloitte pe un eşantion de 4.000 de studenţi şi absolvenţi din marile oraşe.

“Răspunsurile studenţilor români confirmă concluziile raportului regional; în general, tinerii au tendinţa de a-şi supraevalua competenţele înainte de primul lor contact cu realitatea din câmpul muncii, fapt ce este confirmat şi prin experienţa noastră de recrutare”, spune Carmen Baibarac, senior manager Resurse Umane, al Deloitte România.

În acelaşi timp, aproape 50% dintre respondenţi consideră că pregătirea de care beneficiază în cadrul instituţiilor de învăţământ superior este slabă sau foarte slabă, comparativ cu responsabilităţile lor profesionale viitoare.

„Aceste concluzii reflectă un nivel general de nemulţumire faţă de calitatea educaţiei formale pe care pe care o primesc, cu precădere pe aspecte non-tehnice cum ar fi pregătirea absolvenţilor pentru accesarea unor oportunităţi atractive de carieră. Observăm că în ultimii ani universităţile au devenit mai preocupate de aceste aspecte, însă există în continuare o mare nevoie în acest sens”, spune Silviu Bădescu, manager resurse umane.

România s-a alăturat proiectului la sfârşitul anului trecut, fiind astfel inclusă în cea de-a 3-a ediţie a raportului Primii paşi pe piaţa muncii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO