Profesii

Klaus Iohannis dă replică guvernului cu privire la Pilonul II de pensii: Poate primim răspunsuri mai convingătoare

Klaus Iohannis dă replică guvernului cu privire la...

Autor: Valentin Pircalabu, Mediafax

24.05.2018, 15:48 182

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că aşteaptă în continuare răspunsuri mai convingătoare din partea Executivului cu privire la Pilonul II de pensii, afirmaţiile venind în contextul în care guvernul a anunţat că nu ia în calcul suspendarea contribuţiilor la Pilonul II.

"Haideţi să mai aşteptăm un pic poate primim răspunsuri mai convingătoare (referitor la Pilonul II de pensii – n.r.)", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful Statului i-a răspuns şi ministrului de Finanţe care a afirmat că preşedintele nu este în măsură să vorbească despre Pilonul II şi ar trebuie, mai întâi, să discute despre problemele din justiţie.

"Iată că sunt în măsură (Teodorovici spunea că preşedintele României nu e în măsură să vorbească despre Pilonul II de pensii, prin Constituţie - n.r.) ", a spus preşedintele Iohannis.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Guvern, că preşedintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să-şi exprime mai întâi poziţia faţă de „ce se întâmplă azi în Justiţie” şi abia apoi să vorbească despre politicile economice ale Guvernului şi să întrebe dacă sunt bani.

„Am căutat să văd care sunt atribuţiile preşedintelui României şi n-am găsit nicăieri atribuţia să întrebe dacă sunt bani pentru pensii şi salarii. Atribuţiile dlui Iohannis sunt să asigure funcţionarea instituţiilor statului. Aş dori să văd care este poziţia preşedintelui faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiţie. În România sunt oameni care au stat în mod nejustificat în închisoare, dar de la dl preşedinte văd doar atacuri nejustificate pe zona de politici economice”, a spus Eugen Teodorovici, într-un briefing de presă care nu a fost urmat de întrebări/răspunsuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO