Profesii

Lipsa de forţă de muncă pune în pericol creşterea Europei Centrale

Lipsa de forţă de muncă pune în pericol creşterea...

Autor: Catalina Apostoiu

28.06.2017, 00:05 667
Din cauza îmbătrânirii popu­la­ţiilor şi migrării în masă către vest, regiunea se confruntă cu o criză a forţei de muncă, scrie Finan­cial Times.
 
Recent, mii de angajaţi ai uriaşei fabrici auto a VW din Bra­tis­lava au încetat lucrul, cerând ma­jorarea salariilor cu 16%. Aceasta a fost prima grevă de la fabrica din Bratislava din 1992 şi prima de la orice fabrică impor­tantă din Slovacia de la pră­bu­şirea comunismului.
 
VW Slovacia a avertizat că orice cereri iresponsabile din partea sindicatelor pun în pericol locurile de muncă, însă premierul populist al ţării, Robert Fico, i-a susţinut pe grevişti, declarând: „De ce o companie care produce unele dintre cele mai luxoase şi mai de calitate autovehicule, cu o productivitate ridicată a forţei de muncă, plăteşte angajaţilor slovaci o treime din suma plătită aceloraşi muncitori din vestul Europei“.
 
VW a căzut de acord cu o majorare de 14%, pe doi ani, însă producătorul german nu este singurul care s-a lovit de astfel de probleme.
 
Europa Centrală asistă la un val de cereri de majorări salariale care reflectă o creştere economică solidă şi pieţe ale muncii cu probleme, însă riscă în acelaşi timp să-şi vadă subminat modelul economic bazat pe salarii scăzute care a transformat-o într-un puternic centru manufacturier.
 
Ca semn al presiunilor, cifrele oficiale din Ungaria au arătat recent o creştere a salariilor nominale cu 14,6%, anual, în aprilie.
 
Europa centrală beneficiază de pe urma redresării zonei euro, cea mai mare piaţă de export a sa. Cu rate ale şomajului la minime post-comuniste, securitatea sporită a locurilor de muncă impulsionează cheltuielile consumatorilor, întărind şi mai mult creşterea economică.
 
Cu populaţii în curs de îmbătrânire şi migrarea în masă a muncitorilor către ţări mai industrializate din Vest, forţa de muncă din regiune este din ce în ce mai redusă. Deficitele de forţă de muncă calificată riscă să pună presiune asupra creşterii investiţiilor pe viitor.
 
Regiunea încearcă să găsească soluţii. Deşi ţările de acolo au majorat puternic salariile minime la nivel naţional, presiunile politice exercitate asupra companiilor străine în special în sensul majorării salariilor ar putea creşte.
 
Mai puţin riscantă pentru competitivitate ar fi încurajarea imigraţiei. Asociaţia Exportatorilor Cehi de exemplu vrea ca guvernul ţării să relaxeze politica vizelor pentru a putea atrage muncitori din Ucraina, Vietnam şi Rusia.
 
În condiţiile în care ratele şomajului variază la nivelul regiunii şI chiar în interiorul ţărilor, încurajarea unei mobilităţi sporite a forţei de muncă ar putea fi de asemenea benefică.
 
O altă modalitate de a soluţiona problema deficitului de forţă de muncă ar fi creşterea productivităţii prin intermediul tehnologiei şi investiţiile în calificarea forţei de muncă.
 
Guvernele din regiune se angajează să îmbunătăţească sistemul educaţional şi de pregătire.
 
„Modelul pe care regiunea s-a bazat în trecut nu va fi probabil sustenabil pe viitor. Singura soluţie este o pregătire mai bună, însă acest lucru va dura. Prin urmare, ratele de creştere se vor reduce pe termen mediuî, arată Tomasz Wieladek, economist Barclays.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO