Profesii

Liviu Dragnea, PSD: Programul nostru economic prevede investiţii de peste 400 mld. lei în următorii patru ani, care vor crea 850.000 de noi locuri de muncă. Dar avem şi două probleme

Liviu Dragnea, PSD: Programul nostru economic prevede...

Autor: Corina Zamfir

24.11.2016, 13:40 3245

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat miercuri la ZF Special că programul economic al partidului pentru alegerile din decembrie prevede investiţii de peste 400 mld. lei în următorii patru ani în economie, sub diferite forme, care ar crea 850.000 de locuri de muncă.

El mizează pe o creştere economică de peste 5% pe an cu aceste investiţii.

Banii ar urma să vină din fondul suveran, un proiect al PSD-ului, din fonduri europene, din obligaţiuni şi din investiţiile curente ale statului.

Investiţiile pe care vrea să le facă PSD-ul ar urma să se ducă în infrastructura rutieră – 5 autostrăzi, 9 spitale noi, şi reindustrializarea economiei.

”Programul de investiţii de 404 miliarde de lei în următorii patru ani are două mari probleme: capacitatea firmelor româneşti de a avea logistica necesară pentru a participa la acest program, şi forţa de muncă”.

În acest moment, economia funcţionează cu 4,75 milioane de angajaţi, dintre care 1,2 milioane la stat.

PIB-ul României este estimat în acest an la aproape 170 de miliarde de euro, cu o creştere economică între 4 şi 5%. La nouă luni, ritmul de creştere economică a scăzut la 4,9%, faţă de 6% cât a fost la şase luni.

”Scăderea creşterii economice este principalul motiv pentru care eu şi colegii mei criticăm acest guvern”.

PSD conduce în sondaje pentru alegerile de pe 11 decembrie, iar discuţia care se pune este dacă va putea să strângă o majoritate împreună cu ALDE, care să formeze noul guvern. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO