Profesii

Lovitură de teatru în cel mai urmărit program de startup-uri: Start-Up Nation nu se mai prelungeşte până pe 28 iulie, ci până vineri, 14 iulie

Lovitură de teatru în cel mai urmărit program de...

Autor: Dan Straut

13.07.2017, 13:09 10138

Ieri, ministrul Ilan Laufer anunţase pe pagina sa de Facebook că termenul limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation a fost prelungit până la data de 28 iulie 2017.

„Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului-limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online ca şi până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20.00“, a anunţat ministrul pe pagina sa de Facebook. 

Astăzi s-a revenit asupra deciziei şi s-a anunţat că va fi prelungit doar cu patru ore, până vineri la ora 20:00. 


„Până astăzi au fost depuse aproximativ 9000 de planuri de afaceri. Există, însă, un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme (condiţie obligatorie a programului) dată fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National al Registrului Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Prin urmare, precizează ministerul, „imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri”.

„Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune. Din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur şi simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opţiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunţa în timp util şi care se va desfăşura după aceleaşi reguli ca şi actuala sesiune de înscrieri”, a explicat, în comunicat, ministrul Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde de lei, care poate asigur suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO