Profesii

Mai puţin de jumătate din proiectele de management al schimbării au succes în România. La nivel internaţional, rata de succes e de 96%

Cristian Bişa, proprietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­anticriză.ro

Cristian Bişa, proprietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­anticriză.ro

Autor: Adelina Mihai

09.11.2015, 00:06 321
Un procent de 79% dintre managerii com­paniilor locale au evaluat succesul proie­ctelor de schimbare desfăşurate în organi­zaţiile pe care le conduc, însă doar 48% dintre proiecte şi-au îndeplinit obiectivele. La nivel internaţional, 96% din proiectele de schim­bare îşi ating obiectivele, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de echipa plat­formei www.manageranticriza.ro, în cola­borare cu K.M. Trust & Partners, Amrop Ro­mânia, Expense Reduction Analysts, Roda Bu­siness Consulting, HART Consulting, AR Solu­tions, Otto Broker Asigurări, ARTRI (Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale).
 
„Studiul mai arată că 41% din proiectele de schimbare din organizaţiile din România s-au încadrat în buget (faţă de 72% la nivel in­ter­naţional) şi 33% s-au încadrat în cadrul tem­poral programat (faţă de 81% la nivel internaţional). (…) România se află în urmă cu 10 ani faţă de nivelul internaţional din punctul de vedere al implementării manage­ment­ului schimbării”, a spus Cristian Bişa, pro­prietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­an­ti­criză.ro, activând în domeniul consultanţei de afaceri, producţiei şi comercializării de software financiar şi managerial.
 
Cercetarea privind aspectele specifice managementului schimbării în România a fost realizată în perioada martie-septembrie 2015, pe un eşantion format din liderii a 153 de organizaţii de pe plan local (multinaţionale, companii româneşti şi instituţii ale adminis­traţiei publice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO