ZF 24

Mallul Băneasa va fi condus pentru prima dată de un român, cu pregătire militară. Arthur Popa preia la 38 de ani frâiele unui centru comercial cu vânzări de 200 mil. euro

Arthur Popa este absolvent al Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir“, din Breaza, al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, unde a studiat managementul corporativ, iar în 2005 a încheiat cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Arthur Popa este absolvent al Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir“, din Breaza, al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, unde a studiat managementul corporativ, iar în 2005 a încheiat cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.12.2015, 00:08 11986

Arthur Popa, directorul ope­ra­ţio­nal al Băneasa Developments, va prelua din ianuarie poziţia de director general al grupului controlat de Puiu Popoviciu şi Gabriel Dimofte, înlocuindu-l astfel pe Georgios Argentopoulos, care va avea atribuţii în consiliul de administraţie.

Popa este al treilea CEO al Băneasa Development, după Ali Ergun Ergen şi Georgios Argentopoulos. Proiectul comercial din zona de nord a Capitalei a fost deschis în 2008 în urma unei investiţii de 150 de milioane de euro, iar magazinele din mall au depăşit anul trecut vânzări de 200 mil. euro.  

Arthur Popa, în vârstă de 38 de ani, lucrează pentru Băneasa Developments din 2006, iar din 2013 a fost numit chief operating officer al companiei. El a mai deţinut funcţia de manager administrativ – între 2006 şi 2008, manager comercial – 2008-2010, manager de dezvoltare – 2010-2011, şi ofiţer de leasing – 2011-2013, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Este absolvent al Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir“, din Breaza, al Aca­demiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, unde a studiat managementul corporativ, iar în 2005 a încheiat cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.

Noul CEO deţine un atestat care îl recomandă ca manager de centru comercial, dipolomă obţinută în 2014.

Băneasa Developments deţine centrul comercial Băneasa Shop­ping City şi Grand Cinema & More, parte a com­plexului imobiliar Băneasa, controlat de omul de afaceri Puiu Popoviciu. În 2014, Bă­neasa Developments a avut o cifră de afaceri (veniturile obţinute din chirii) de 198 de milioane de lei (45 mil. euro), cu 15 milioane de lei mai mult decât anul anterior. Cu aproape 180 de angajaţi, com­pania a înregistrat în 2014 un profit de peste 65 de milioane de lei, respectiv o marjă de peste 30%.

Georgios Argentopoulos, actualul CEO, s-a aflat la conducerea zonei comer­ciale a proiectului Bă­neasa din nordul Ca­pi­talei de la înce­putul anului 2012, el lucrând pentru Rom­telecom înainte de a fi re­crutat de Po­po­viciu. Pre­de­ce­sorul său în fruntea Băneasa De­velopments a fost Ali Ergun Ergen, care a început cola­bo­ra­rea cu Gabriel Po­poviciu în 2005, urmând ca în 2008 să des­chidă, împreună cu bri­ta­nicul Michael Lloyd, mallul Bă­neasa Shopping City. Ergun Ergen dezvoltă în pre­zent un proiect imobiliar de 90 mil. euro la Ti­mişoara în parteneriat cu o divizie a Alpha Bank.

„Arthur s-a dezvoltat profesional simultan cu proiectul Băneasa Shopping City (…). Numirea lui este una firească“, a transmis Georgios Argentopoulos, care predă ştafeta după trei ani de conducere.

Promovarea lui Arthur Popa vine în con­textul în care, anul acesta, mai multe malluri din Bucureşti şi-au schimbat şefii. Alexandru Şuiu, în vârstă de 37 de ani, a preluat conducerea Mega Mall, iar Affan Yildirim a fost numit în funcţia de general manager al Anchor Grup România, care deţine şi Bucureşti Mall. Centrul comercial deţinut de NEPI – Promenada – l-a numit la conducere pe Sebastian Mahu, care a lucrat anterior pentru DTZ. La rândul său, AFI Palace Cotroceni l-a adus pe postul de CEO pe Sorin Scînteie, fostul şef al Mega Mall şi City Park Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO