Profesii

Managerul unei firme care „vânează“ executivi: Dacă România ar fi fost o corporaţie, Klaus Iohannis ar fi intrat pe lista mea scurtă

Managerul unei firme care „vânează“ executivi:...

Autor: Corina Mirea

22.11.2014, 18:52 3067

Dacă România ar fi o companie privată, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, ales de aproape 55% din alegători pentru funcţia de şef al statului, ar fi intrat pe lista scurtă de candidaţi pentru o poziţie de CEO, spune Sorin Roibu, managing partner în cadrul firmei de consultanţă şi executive search Arthur Hunt. Motivul? „Mediul de business din Sibiu este, în general, corect.

Există foarte mult spirit antreprenorial acolo şi, per total, vorbim despre mult «lucru bine făcut». Însă cred că principalul motiv pentru care Klaus Iohannis ar fi pe lista mea scurtă pentru o poziţie de CEO în compania România ar fi networkingul de care acesta dispune. Cred că prin politica sa externă ar putea da mai multă credibilitate României şi ar putea apropia mai mult relaţiile cu alte ţări, nu doar Germania, ci şi Franţa sau Japonia, spre exemplu, care în Sibiu deja sunt investitori importanţi“, explică Sorin Roibu.

În opinia sa însă, importante sunt echipa pe care şi-o va crea şi pârghiile pe care le va folosi pentru a lupta cu „dinozaurul“ PSD. Sorin Roibu susţine că nu se aşteaptă ca Iohannis să producă minuni pentru România din punct de vedere economic prea repede, dar afirmă că România avea nevoie să se agaţe de speranţa că cetăţenii pot schimba ceva. „Influenţa sa asupra mediului economic va mai dura, dar cu siguranţă poate avea efecte pozitive rapide asupra relaţiilor externe ale României şi asupra imaginii sale peste hotare“, adaugă Roibu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO