Profesii

Marius Şandru, Eurotex Iaşi: „Niciodată norma de muncă nu a fost atât de scăzută în România“

Autor: Adelina Mihai

26.04.2017, 00:07 12143

Guvernul a redus norma de muncă cu aproape 40 de ore pe an prin hotărârea de guvern care a decis ma­jorarea sa­lariului minim pe economie din luna fe­bruarie a acestui an, iar acest lucru afectează şi mai mult afacerile din in­dus­tria textilă, care au mulţi angajaţi plătiţi la nivelul minim.

„Niciodată norma de muncă nu a fost atât de mică, de 166 de ore pe lună, de regulă era în jur de 170 de ore pe lună. Acest lucru arată că, de fapt, costurile anga­ja­torilor au crescut cu mai mult de 16%, cât a fost creş­terea salariului minim“, a spus Marius Şandru, an­tre­pre­norul ieşean care deţine businessurile Eurotex (industria textilă) şi Grade Line (companie imobiliară care admi­nistrează clădirea de birouri Şandru Office Building din Iaşi), companii care au împreună afaceri de peste 24 de millioane de euro.

Într-adevăr, pe lângă creşterea-surpriză de 16% a salariului minim din acest an de la 1.250 de lei brut la 1.450 de lei brut pe lună, Guvernul a decis şi o scădere a normei orare de muncă lunare a angajaţilor cu 3,3 ore pe lună. Astfel, dacă anul trecut norma lunară de muncă era de 169,3 ore, în prezent este de 166 de ore pe lună, ceea ce înseamnă că, practic, companiile au pierdut o săptămână de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO