Profesii

Mihai Tudor a părăsit Siveco pentru poziţia de CEO al clujenilor de la EnergoBit

Mihai Tudor

Mihai Tudor

Autor: Adelina Mihai

06.02.2015, 00:07 3820

Mihai Tudor, un executiv care a lucrat timp de peste 20 de ani în industria IT&C, a preluat conducerea grupului de firme EnergoBit din Cluj, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică.

„Am revenit la profesia de bază pentru că sunt absolvent de inginerie electrică şi, înainte de a lucra în IT, am activat timp de zece ani în domeniul ingineriei electrice în cadrul Întreprinderii de Avioane Bacău şi în cadrul Institutului de Cercetări în Componente Electronice din Bucureşti”, a spus Mihai Tudor. EnergoBit este un grup fondat în 1990 de către trei clujeni - Gadola Ştefan, Socea Ioan şi Péter Pál - , care au cedat la finalul anului 2012 controlul companiei către fondul polonez de investiţii Innova Capital, dar au rămas acţionari minoritari. În 2014, EnergoBit a avut afaceri de 400 mil. lei, iar pentru anul acesta şi-a bugetat 453 mil. lei. Mihai Tudor a lucrat 18 ani pentru gigantul american IBM unde a avut mai multe funcţii de conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO