Profesii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Bernard Arnault, acţionar al Carrefour, Louis Vuitton şi Sephora

Bernard Arnault

Bernard Arnault

Autor: Cristina Roşca

20.04.2017, 00:05 659

Bernard Arnault este nu doar unul dintre cei mai bogaţi oameni ai pla­netei, ci şi unul dintre cele mai influen­te nume din modă şi din industria de lux în general.

Imperiul pe care Arnault l-a creat cu­prinde câteva zeci de branduri, de la Dom Perignon, Bulgari, Louis Vuitton la Sephora şi Tag Heuer, reunite sub um­brela LMVH, cel mai important ju­cător din industria mondială a lu­xului. Ar­nault mai deţine şi aproape 9% din ac­ţiunile gigantului francez Carrefour, unul dintre cei mai importanţi jucători din retail, cu afaceri în toate colţurile lumii.

Cu o avere estimată la 41,5 mld. dolari, Arnault (68 de ani) este al 11-lea cel mai bogat om din lume, potrivit cla­sa­mentului realizat de revista ame­ri­cană Forbes. În Franţa el ocupă prima po­ziţie în topul miliardarilor, potrivit aceluiaşi clasament în care îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795.

„Este unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, unul dintre aceia care dictează trendurile viitoare. Arnault administrează un imperiu format din 70 de branduri (...), cu circa 3.900 de ma­ga­zine, toate sub umbrela LVMH. Com­pania pe care o conduce din 1989 din poziţia de CEO a obţinut anul tre­cut afaceri record de 40 mld. dolari în 2016“, scrie revista americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO