Profesii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Kjeld Kirk Kristiansen, proprietarul Lego

Kjeld Kirk Kristiansen & familia

Kjeld Kirk Kristiansen & familia

Autor: Cristina Roşca

03.05.2017, 00:05 1168
Kjeld Kirk Kristiansen şi familia sa sunt moştenitorii businessului Lego, care realizează unele dintre cele mai cunoscute jucării din lume. Businessul fondat în 1932 le-a adus danezilor o avere estimată de revista americană Forbes la 21,1 miliarde de dolari.
 
Această cifră îl poziţionează pe Kjeld Kirk Kris­tiansen şi pe ceilalţi membri ai familiei sale pe locul 35 în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei, conform aceluiaşi clasament. În Danemarca, revista Forbes menţionează şase miliardari. Familia „Lego“ nu este doar cea mai bogată, ci are o avere mai mare decât a celorlalţi cinci laolaltă.
 
În clasamentul condus de Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) şi Jeff Bezos (Amazon) îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795.
 
Kjeld Kirk Kristiansen este reprezentantul celei de-a treia generaţii în businessul Lego creat de bunicul său Ole. Acesta a început să creeze jucării din lemn în 1932. Numele Lego provine din daneză „LEg GOdt“ în  traducere „joc frumos“. Compania îşi are sediul în Billund, Danemarca.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO