Profesii

Miliardarii lumii, ce afaceri au în România. Astăzi, Maria Franca Fissolo, moştenitoarea imperiului Ferrero

Maria Franca Fissolo

Maria Franca Fissolo

Autor: Cristina Roşca

02.05.2017, 00:05 1728
Maria Franca Fissolo este cel mai bogat om din Italia şi ocupă poziţia 29 în clasamentul miliardarilor lumii realizat de revista americană Forbes. În vârstă de 82 de ani, Maria Franca Fissolo are o avere estimată la 25,2 mld. dolari, conform aceleiaşi surse. În clasamentul condus de Bill Gates (Microsoft), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) şi Jeff Bezos (Amazon) îşi face loc un singur român, Ion Ţiriac pe poziţia 1.795.
 
Maria Franca Fissolo este văduva lui Michele Ferrero, antreprenorul care a construit „imperiul“ Ferrero care este astăzi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa mondială a dulciurilor. În portofoliul companiei se găsesc branduri precum Nutella, Kinder sau Tic-Tac. Totuşi, bazele businessului au fost puse de tatăl lui Michele Ferrero, deci de socrul Mariei Franca Fissolo. Primii paşi au fost făcuţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial în oraşul italian Alba. El a pus atunci bazele unui laborator de producţie pentru a alimenta patiseria soţiei sale. Din cauza unei crize pe piaţa de cacao, antreprenorul a folosit alunele din regiune pentru a crea ceea ce mai târziu s-a dezvoltat în Nutella.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO