Profesii

Ministrul muncii: Vârsta de pensionare nu creşte

Ministrul muncii: Vârsta de pensionare nu creşte

Autor: Iulian Anghel

04.08.2017, 00:04 2824

Ministrul muncii Olguţa Vasilescu a susţinut ieri că nu există niciun proiect de majorare a vârstei de pensionare după ce premierul Mihai Tudose sugerase că vârsta de pensionare ar putea creşte cu un an sau doi, fără să  avanseze însă un termen.

„Nu a fost decisă nicio creştere a vârstei de pensionare. Pe legea pensiilor pe care noi o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare şi nici premierul nu a comunicat altceva“, a declarat ministrul muncii într-o intervenţie la Antena 3 – post apropiat liderilor puterii la care miniştrii şi demnitarii PSD îşi transmit mesajele în ultima vreme.

Vârsta de pensionare este în România de 65 de ani la bărbaţi şi 63 de ani la femei, după ce în 2010 parlamentul a modificat o lege din 2009 care stabilea egalizarea, la 65 de ani, a vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei. Comisia Europeană recomandă României (ultima dată a făcut-o în luna mai) să egalizeze vârsta de pensionare între bărbaţi şi femei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO