Profesii

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog: Anul viitor, bugetul pentru medicina de familie se va suplimenta cu 278 milioane de lei

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog: Anul viitor,...

Autor: Oana Despa

21.12.2017, 12:17 206

"Încercând să răspundem noilor solicitări primite din partea reprezentanţilor medicilor de familie, pentru anul viitor este prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei. Consider că numai printr-un parteneriat strâns între medici, autorităţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important. Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie şi am toata disponibilitatea pentru dialog şi colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să ne gândim la pacienţii noştri pentru că toţi suntem în slujba lor. Pacienţii sunt cei care au de suferit din cauza acestor blocaje”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Reacţia ministrului Sănătăţii vine după ce medicii de familie au anunţat că, începând cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară.

„Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene”, conform unui comunicat de presă al Societăţii.

În 15 noiembrie, medicii de familie au protestat în Piaţa Victoriei împotriva sistemului de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO