Profesii

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova cere accelerarea proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova cere accelerarea...

Autor: Dragoş Dinu

10.07.2018, 17:22 346

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova a discutat marţi cu grupul de lucru pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului construcţiei autostrăzii Sibiu-Piteşti, potrivit unui comunicat de presă al MT.

Ministrul Lucian Şova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti. Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experţii Jaspers şi cu experţi români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului.

Au fost prezentate traseul şi stadiul pregătirii proiectului şi au fost abordate aspecte privind finanţarea şi implementarea acestuia.

La şedinţa de lucru de astăzi au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanţă Jaspers, Băncii Europene de Investiţii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanţelor Publice, ai unor asociaţii şi ONG-uri, precum şi ai altor instituţii implicate în derularea proiectului: IPTANA, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti trece pe teritoriul a trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş şi este împărţit în 5 secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO