Profesii

Noemi Ritea, Velux România: Este din ce în ce mai greu să găseşti angajaţi pregătiţi. Ei au tendinţa de a pleca tot mai mult în străinătate

Noemi Ritea, Velux România: Este din ce în ce mai greu...

Autor: Ioana Matei

06.05.2017, 18:21 1477

Velux România, divizia locală a grupului cu acelaşi nume, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, iar pentru anul în curs reprezentanţii companiei previzionează o creştere de 10%. Ce pondere ocupă acest business în valoarea totală a grupului cu activităţi în toată lumea şi care este strategia daneză pentru România în perioada următoare?

„Şi anul acesta aşteptăm o creştere a cifrei de afaceri de 10%, ne bucură o astfel de evoluţie în condiţiile actuale ale pieţei”, descrie Noemi Ritea, directorul general al companiei Velux România, aşteptările referitoare la vânzările companiei în 2017.

Compania pe care o reprezintă, parte a grupului danez Velux, axat pe vânzarea de ferestre de mansardă, precum şi de alte soluţii soluţii pentru acoperişuri, este prezentă pe piaţa locală de două decenii.

Dacă la nivel global compania a bifat anul trecut venituri de de 2,4 miliarde de euro şi un profit net de 350 de milioane, pe piaţa locală compania a înregistrat anul trecut o creştere de 11% a cifrei de afaceri, până la aproximativ 5 milioane de euro; profitabilitatea se situează la circa 5%.

Noemi Ritea conduce businessul Velux în România de aproximativ 10 ani; totuşi, se află la primele ei apariţii în presă şi spune că până acum compania nu şi-a făcut publice rezultatele financiare.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO